Tennisoverkapping

Game, set, pauze
U kent het wel. Een tiebreak en de spanning is om te snijden. Maar dan wordt de wedstrijd stilgelegd; het regent, onweert of nog erger. Vervelend omdat niet alleen de spieren, maar ook de concentratie daaronder lijden. Om over het spelplezier nog maar te zwijgen. Dat kan anders dachten wij. En daarom hebben we de ideale oplossing ontwikkeld: een kap die neerslag tegenhoudt maar licht doorlaat.

Open
Door middel van een fundering met (meestal) heipalen is de constructie stevig verankerd in de grond. Terwijl u sport, heeft u open zicht op de omgeving. Buiten en toch binnen. Daardoor kunt u onder alle omstandigheden op een prettige manier sporten. De kap beschermt u tegen regen en tegen zon. Zeker in de zomer is het prettig om in de schaduw te staan zodat u de bal altijd goed kunt zien.

Tecto 2.0

OpenCover heeft op basis van de Tecto 1.0 enkele verbeteringen doorgevoerd aan het concept tennisoverkapping. Door toepassing van kopgevels wordt voorkomen dat het teveel inregent. Daarnaast is door een geheel andere manier van bouwen de prijs dratisch gedaalt.
 

Of klik op deze link als de prezi niet opent.


Specs
Het doek is lichtdoorlatend. Wanneer het redelijk weer is, kan er zonder kunstlicht gespeeld  worden. Op donkere winterse dagen vinden veel tennissers het prettig om de verlichting aan te hebben, zo blijkt uit de praktijk. Beide opties zijn mogelijk met een OpenCover overkapping. Derden kunnen gegarandeerd gebruik maken van de banen. Lessen en toernooien kunnen dus (bijna) altijd doorgaan.

KNLTB
De kap voldoet aan de eisen van de KNLTB voor binnensportaccomodaties (A). Dat houdt in dat er boven ter plaatse van het net een vrije hoogte is van 9 m. Ook is er voldoende ruimte en hoogte voor de uitloop rondom het veld. De KNLTB evalueert de kappen in Utrecht binnenkort om te beoordelen of er ook competitie onder gespeeld mag gaan worden.

Extra
Bij stevige wind met regen kan het zijn dat het regenwater ook de spelers bereikt. Een oplossing daarvoor is een gaasdoek in de kopgevels. Dit doek laat wel wind door maar voorkomt dat regen en sneeuw eronder waaien. Als er in de winter een beetje zon is, kunt u daar al spelend van genieten.

 

 

 overkapping meer informatie     Sport meer informatie     bedrijven meer informatie  

Foto's