Over de overkapping

De creaties van OpenCover zien er strak en futuristisch uit. Achter deze ogenschijnlijk minimalistische vormgeving gaat de nodige techniek schuil. Wellicht wilt u hier wel  meer van weten. Daarom hier alvast een voorproefje. Bel of mail gerust voor specifieker informatie, wij vertellen er graag over.

membraan

Een membraan is gemaakt van kunststof doek. Het bestaat uit aan elkaar gelaste stroken doek, die op maat zijn gesneden. [afbeelding productie zeildoek]. Door het doek in twee richtingen op spanning te brengen, ontstaat er de karakteristieke gewelfde vorm.

Kunststof doek

Kunststof doek is een polyester weefsel dat aan twee zijden is voorzien van een pvc-laag. Aan de buitenzijde kan het doek ook worden voorzien van een teflon-laag zodat vuil minder goed hecht en het doek makkelijker schoon te maken is. Het doek is geheel brandveilig en voldoet aan de eisen gesteld in het bouwbesluit.

Staalconstructie

De staalconstructie is een normale, doorgaans verzinkte, staalconstructie. Door de grote trekkrachten in het doek is de constructie wel zwaarder dan gebruikelijk.

Specificaties Large-span hal beton, staal

Specificaties Tecto tennisoverkapping

 overkapping meer informatie     Sport meer informatie     bedrijven meer informatie