Blaashal

Blaashal

De blaashal is de oplossing die het meest wordt gekozen. De belangrijkste reden is dat een blaashal relatief eenvoudig kan worden geplaatst over bestaande velden. Daarnaast is de investering in verhouding tot de voordelen heel redelijk.

Een blaashal is een gebouw gemaakt van zeildoek dat door middel van overdruk in vorm wordt gehouden. In mijn blog 'hoe werkt een blaashal' kunt u lezen hoe dat in detail werkt. Een blaashal is heel geschikt voor tennis. In de winterperiode kun je heerlijk warm en droog binnen tennissen. En in de zomer speel je gewoon lekker buiten, want dat sport toch het fijnst. De ruimte wordt dubbel gebruikt! In de winter zijn de banen in gebruik en in de zomer ook. Dit in tegenstelling tot een vaste hal. Die is in de winter in gebruik, maar in de zomer staat ie leeg.

Het opzetten en afbreken van de hal is een leuke klus. Het bevestigt iedere keer weer dat je samen sterk bent. Met een groep van gemiddeld 25-30 vrijwilligers is de hal in een dag opgebouwd of gedemonteerd.

De blaashallen van OpenCover zijn volledig afgestemd op het gebruik voor tennis.  Dit gaat onder andere om:

Onder andere bij ULTC Iduna in Utrecht hebben we een mooie blaashal voor tennis gerealiseerd.