Overkapping

Overkapping

Met een overkapping kun je zomer en winter buiten sporten. Je beleeft altijd het buitengevoel. In de winter beschermt het doek je tegen regen en ook wind. In de zomer tegen de zon. In de zomer kan het ook flink en lang regenen. Ook dan kun je gewoon doorsporten.

Een overkapping vergt weinig onderhoud en de jaarlijkse kosten zijn laag. Vanzelfsprekend ben je ook bij koud weer buiten. Niet verwarmen betekent natuurlijk wel dat je CO2 footprint tijdens het tennissen klein en geen kosten voor gas. Een overkapping hoeft niet elk jaar opgebouwd en afgebroken te worden. 

Het voorbeeld van een mooie en functionele overkapping staat bij PVDV op sportpark Rijnvliet in Utrecht.  Door het lichtdoorlatende doek is het aangenaam tennissen onder deze overkapping. Doordat de overkapping rondom open is geeft het veel ruimte om je heen*.

Belangrijkste kenmerken van de overkapping:

*Op deze locatie waait het eigenlijk altijd flink. PVDV heeft daarom aan die kant zoveel mogelijk winddoek opgehangen. Ook is er een extra grondwal achter het park aangelegd. De beleving rondom komt daardoor in het gedrang. Iets waarom de club juist voor een overkapping heeft gekozen.