Waar OpenCover voor staat!

De twee fraaie overkappingen bij PVDV in Rijnvliet Utrecht was de eerste opdracht voor OpenCover. Deze kappen staan er alweer sinds 2011.

PVDV is nog steeds erg te spreken over deze kappen. De leden van de club tennissen er graag onder. In de loop van de tijd hebben we ook diverse andere overkappingen en semi-overkappingen ontworpen en geleverd. Bij Leonidas in Rotterdam staat een mooie overkapping (2013) waarover de club erg tevreden is. De semi-overkappingen staan in de winter en worden in de zomer ingepakt en opgeslagen, dat zijn de blaashallen

Een deel van onze producten betrekken we uit het buitenland. Onze vaste producent Teloni Poletti uit Italië heeft veel ervaring met blaashallen, maar heeft ook andere oplossingen tegen een aantrekkelijke prijs in haar productrange. Geeft u de voorkeur aan een Nederlands fabrikaat voor een blaashal, neemt u dan contact op, want ook daarin hebben we uitgebreide mogelijkheden.

Ontstaan

Op vernieuwende wijze optreden in een specifieke branche. Vanuit deze optiek is OpenCover in 2008 gestart met het ontwikkelen van nieuwe manieren van overkappen. In intensieve samenwerking met Guido Bakker Architecten, Buitink Tsechnology en Tentech is er een productrange ontwikkeld van overkappingen voor ondermeer tennis, hockey en speelplekken. De relatie met deze partijen is nog steeds sterk, waardoor de producten van OpenCover gekenmerkt worden door toonaangevende architectuur, hoogstaande kwaliteit en een gedegen technische onderbouwing.
Vanaf 2014 is OpenCover ook actief in het plaatsen van Blaas- of Luchthallen. In tegenstelling tot de vrijstaande overkappingen die in Nederland worden gemaakt, worden deze van een vaste producent uit Italië betrokken vanwege de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Geheel in lijn met onze filosofie, hebben we productverbeteringen doorgevoerd om de montage, demontage en oprolbaarheid van de hallen te verbeteren. Er is zelfs een tijdelijke verankering met ballast beschikbaar. Het ontwerp van de producent wordt altijd in opdracht van OpenCover gecheckt door constructiebureau Tentech. Zo weten we zeker dat het ontwerp voldoet aan de Nederlandse regelgeving en geschikt is voor de Nederlandse omstandigheden. 

Hierdoor steekt een OpenCover hal met kop en schouders uit boven andere hallen

OpenCover: