Overkappingen

Buitensporten, ongeacht het weer!

Onze oplossingen gaan verder dan tennisoverkappingen; ontdek onze prachtige overkappingen voor padelbanen en kleinere sportvelden.

Overkappingen

Bij het bouwen van overkappingen is nauwgezette engineeringplanning essentieel om ervoor te zorgen dat de constructie duurzaam, veilig en functioneel is. We richten ons op verschillende technische aspecten om een hoogwaardige overkapping te garanderen. Van materiaalkeuze tot afmetingen, elk detail wordt zorgvuldig overwogen om te voldoen aan de specifieke eisen van onze klanten en de omgeving. Bij OpenCover streven we naar perfectie in elk aspect van het ontwerp en de bouw, waarbij we innovatieve technologieën combineren met doordacht design. Zo verzekeren we padelspelers van de ideale overkapping, waarbij de combinatie van technologie en design de speelervaring naar een hoger niveau tilt.

Overkappingsconstructie

  • Materiaal: Vaak wordt staal gebruikt vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Het biedt de nodige weerbaarheid en kan weerstand bieden tegen de elementen. Een goed en duurzaam alternatief is gelamineerd hout, wat ook goed combineert met zeildoek.
  • Fundering: Een solide fundering is essentieel om stabiliteit te bieden. Het type fundering hangt af van factoren zoals bodemgesteldheid en in welk windgebied de overkapping wordt gebouwd.
  • Dakconstructie: Het ontwerp van het dak moet rekening houden met factoren zoals windbelasting, afvoer van neerslag en sneeuwbelasting. Er wordt gebruik gemaakt van lichtdoorlatend doek, dat overdag zorgt voor natuurlijke verlichting.

Voordelen

  • Windbestendigheid: Onze overkappingen worden zorgvuldig ontworpen met het oog op windbestendigheid, vooral in open gebieden. Het ontwerp en de constructie zijn geoptimaliseerd voor de omstandigheden in Nederland.
  • Verlichting: De verlichtingsoplossingen worden zorgvuldig ontworpen, rekening houdend met het comfort van de spelers en in overeenstemming met geldende normen van de sportbonden en NOC*NSF. Onze duurzame ledverlichting draagt bij aan optimale speelomstandigheden en voldoet aan de vereiste normen voor een veilige en plezierige sportervaring.
  • Veiligheidsvoorzieningen: Onze overkappingen voldoen aan veiligheidsnormen en voorschriften. Denk aan brandveiligheid en andere aspecten die de veiligheid van gebruikers waarborgen.
  • Onderhoud: Het ontwerp van de overkapping wordt zorgvuldig afgestemd op eenvoudig onderhoud, waarbij de keuze van weersbestendige en onderhoudsvriendelijke materialen centraal staat. Deze benadering draagt niet alleen bij aan een langere levensduur van de constructie, maar vereenvoudigt ook het onderhoudsproces, waardoor het gemakkelijk en kostenefficiënt wordt.

OpenCover overkappingen:

Uw ideale overkapping voor stijlvolle bescherming.

Diensten

Blaashallen

Met OpenCover blaashallen omarm je de toekomst van overdekte ruimtes met een perfecte balans tussen technologische vooruitgang en esthetiek.

(Semi-) Permanente Sporthallen

Naast luchthallen bieden we ook hoogwaardige permanente overkappingen. Neem bijvoorbeeld onze constructie bij MHC Leonidas in Rotterdam…

Industriële opslag

OpenCover biedt praktische oplossingen voor tijdelijke of permanente opslag met onze hoogwaardige zeildoek overkappingen…